afbeelding preloader

www.nicovanham.nl

Mijn entertainment

Mijn films...
Film is de leugen van het leven en de waarheid van de droom

Films zijn een heel belangrijk deel van ons leven. Ze kunnen ons laten lachen en laten huilen, ze kunnen ons inspireren en motiveren om ons gedrag aan te passen of patronen te doorbreken. Ze kunnen ons helpen om onszelf en de wereld beter te begrijpen.

Mijn series...
Een serie kan je heel veel geven, maar niet de tijd om na te denken

Mensen houden van verhalen. Dat is altijd al zo geweest. Door elkaar verhalen te vertellen geven we elkaar aandacht en informatie. En voor wie niet van lezen houdt, is een serie een prachtige manier om verhalen te horen. Het voordeel van een serie boven een film is dat er meer tijd is om het verhaal te vertellen.

Mijn games...
We houden niet op met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we ophouden met spelen

Of het nu over films, boeken of toneel gaat, een goed verhaal wil ons iets laten beleven en ervaren. Bij games is dat niet anders. Het enige verschil is dat de ervaring minder wordt verteld, en meer actief wordt beleefd. In tegenstelling tot een film of boek ben je in een game betrokken bij de keuzes en de consequenties daarvan.

Mijn muziek...
De muziek brengt een soort genoegen teweeg waar de menselijke natuur niet buiten kan

Muziek is belangrijk, muziek verzacht de pijn, heeft een positief effect op je humeur, is je beste vriend onderweg, stimuleert creativiteit, verbindt mensen met elkaar, vergroot prestaties en werkt stressverlagend.

Mijn foto's...
Zonder een foto geloven mensen maar iets half. Met een foto voor duizend procent, ook al is de foto een complete leugen.

Mensen die foto's maken kijken anders naar de wereld. Ze zoeken naar dingen die ze willen vastleggen. Daardoor zijn ze meer betrokken bij de ervaring en zijn ze geneigd meer te genieten. Een foto maken vraagt om meer aandacht, waardoor je meer plezier haalt uit waar je naar kijkt.

Mijn boeken...
Met een beetje geluk laat een goed boek je anders naar de wereld kijken

Uit onderzoek blijkt dat lezen goed voor je is. Je geest blijft alert en je vergeet je eigen zorgen. Wie regelmatig leest, ervaart dan ook minder stress, slaapt beter en heeft meer eigenwaarde.

Mijn theater...
Van dichtbij is het leven een tragedie, op afstand een komedie

Theater is één van de oudste vormen van entertainment. Het biedt dé oplossing voor een heerlijk, ontspannen avondje uit. Onderuit zakken in die stoel en laat de avond maar beginnen. Theater zet je aan het denken, want elk stuk bevat wel een boodschap of betekenis.

Mijn vakanties...
De wereld is een boek. Wie niet reist, leest enkel één bladzijde

Het is erg leuk om de wereld te zien, maar het is vooral ook heel goed voor een mens om andere plekken te zien. Je leert over andere culturen, geschiedenis en dat onze normen en waarden niet de enige juiste zijn. Je leert te relativeren en wordt meer open minded.

Mijn myhtologie...
In alle tijden heeft men dezelfde vragen over het ontstaan van zichzelf en de wereld

Om de mens en zijn cultuur goed te begrijpen, wordt mythologie al sinds de klassieke oudheid bestudeerd vanuit diverse benaderingen. Het doel van onderzoek naar mythen is er de oorsprong, ontwikkeling en betekenis van te achterhalen, waarbij meer geleerd wordt over religieuze praktijken, het wereldbeeld van groepen mensen en hun cultuur in het algemeen.

Mijn evolutie...
Degene die zich kunnen aanpassen overleven, niet de sterkste of intelligentste.

Charles Darwin dankt zijn bekendheid aan de evolutietheorie en zijn onderzoek naar de rol van natuurlijke selectie bij de ontwikkeling van soorten. Planten en dieren moeten zich aanpassen om te overleven. Zij die het beste zijn aangepast, overleven en geven hun eigenschappen door aan hun nakomelingen.

Mijn themaparken...
Het leven is er om er vandaag van te genieten

Attractieparken hebben zich ontwikkeld tot ontspanningsplekken waar mensen kunnen recreëren tegen een bepaalde toegangsprijs. De attractieparken waren de historische voorlopers van de moderne themaparken en van de lokale en regionale kermissen.

Mijn spaans...
Estoy aprendiendo español

De historische oorsprong van de taal ligt in Spanje, maar de meeste moedertaalsprekers zijn tegenwoordig in Latijns-Amerika te vinden. In het Spaans zelf bestaan er twee benamingen voor de taal die elkaars synoniemen zijn: español (Spaans) en castellano (Castiliaans).